Amenajare rezidenzial Estera Residence

Amenajare rezidenzial Estera Residence

Ansamblul rezidential Estera Residence
Voluntari –Pipera
Designer interior Gina Mihai

Amenajarea generala a spatiului se plieza pe nevoile si cerintele beneficiarilor cu varste cuprinse intre 30-40 de ani, apartinatori ai clasei de mijloc, activi in corporatii si intreprinderi, care isi doresc ca spatiul locuit sa fie o oaza de liniste, relaxare si odihna. Astfel, amenajarea se impune a fi una impersonala, general valabila unor gusturi comune, iar elementele de decor sa aduca un plus de personalitate spatiului.

Organizarea spațiului s-a realizat ținand cont de proiectul arhitectural si de stilurile minimalist si contemporan.

                     

 

Parterul locuintei este un spatiu de tip open space, care la cerintele ulteriorilor beneficiari poate fi compartimentat. Astfel exista o zona comuna intre zona de gatit, dining si camera de zi. Toate trei spatiile au iesire pe terasa si beneficiaza de o suprafata vitrata generoasa care a fost evidentiata in proiectul de amenajare prin nunatele calde si neutre ale interiorului care permit peisajului sa se remarce.

    

Etajul 1 a fost gandit ca o zona de noapte. Este alcatuit din suita matrimoniala: dressing, baie si dormitor la care se mai adauga o camera de copil, cu varsta intre 6-10 ani . Amenajarea pentru acest spatiu a necesitat solutii speciale pentru varsta acestuia si s a tinut cont de principalele activitatii ale unui copil cu aceasta varsta: zona de somn, loc pentru studiu, spatiu pentru joaca.
Elementul principal de care sa tinut cont a fost acela de a permite o zona de relaxare activa , prin adaugarea unor elemente care permit miscarea fizica . Accesul intre zone se face printr-un hol de distributie functionala.

    

Etajul 2 este conceput ca o zona de lounge pentru intalnirile intre prieteni. S-a gandit amenjarea unui spatiu care sa vina in completarea camerei de zi de la parter, care sa permita unui grup mai mare de prieteni sa se intalneasca si sa socializeze. Asadar, camera devine un spatiu de relaxare pentru vizionat filme, socializare si buna dispozitie. Spatiul se extinde prin legatura cu terasa, gandita, de asemenea, ca o zona de relaxare, bai de soare si socializare. La acest ultim etaj al casei a fost amenjata si zona de loundry pentru spalt si calcat haine, dar si o baie de serviciu cu dus.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.