Mozaic pentru amenajări interioare .

mozaic

Mozaic pentru amenajări interioare .

Ce legatura poate exista intre mozaic si stilul modern-victorian? Niciuna la prima vedere, dar stilul victorian inseamna totusi eleganta, o bogatie de detalii venite din stilurile neo-gotic, oriental si neo-baroc. Pe de alta parte, mozaicul este vazut ca o marca a stilurilor roman si oriental.
Deci rapunsul la intrebare poate fi evidentiat prin introducerea unor accente de mozaic intr-o amenajare victoriana, iar daca trend-urile noi se numara printre criteriile tale de alegere, afla ca poti adapta mozaicul si victorianul intr-o abordare moderna.

Poate parea usor derutant, dar iti vom explica pe indelete, mai jos, cum poti obtine acest lucru folosind mozaicul pentru amenajari interioare oferit de STUDIO CERAMICA – o optiune versatila, pentru orice tip de amenajare. Pentru inceput, retine ca stilul victorian a luat nastere la inceputul sec. XIX, in Anglia, cand, in urma revolutiei industriale, luxul obiectelor exotice aparute dupa extinderea Imperiului Britanic a devenit accesibil aproape tuturor. Numele stilului provine din cel al Reginei Victoria, conducatoarea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei din 1837 pana in 1901.

O amenajare modern-victoriana, realizata cu mozaic TREND –  LIBERTY . Dormitorul alb, diafan, este pe cat se poate de victorian: priveste forma tabliei patului, masuta rotunda si fotoliul de langa ea. Imprimeul discret si floral de pe lenjeria de pat si de pe fata de masa aminteste exact de preferintele Reginei Victoria in materie de design. Modernul reiese insa din cromatica: totul este in nuante de alb, adica o simplitate ce se opune multicolorului caracteristic stilului victorian. Mozaicul ofera din nou o stralucire moderna, peretii devenind precum o panza contemporana pe care se pot picta detalii victoriene.

    

O combinatie interesanta intre modern si victorian, de data aceasta bogatia si sofisticarea purtand vesminte in culori neutre. Mozaicul  galben a fost folosit pentru placarea unui perete si a unor mici portiuni din tavan, alaturandu-se jocului modern de alb si gri. Mobilierul este contemporan, dar peretele cu mozaic este decorat printr-un ansamblu de rafturi (compus din profile Gaudi ) – contururi victoriene.

    

Daca si tu de-ai decis sa impletesti vechiul si noul intr-o amenajare modern-victoriana, mozaicul este ideal pentru a obtine pereti si tavane finisate in mod original, iar cel disponibil prin STUDIO CERAMICA iti ofera garantia calitatii si a finisajelor high-end!

No Comments

Post A Comment