Studioceramica Ragno Rewind

Gresia portelanata, imbogateste suprafetele dormitorului in culoare si textura.

În ultimii ani, gresia porțelanată a devenit un material decorativ perfect pentru a face și zona de dormit confortabilă. Suntem obișnuiți să asociem gresia porțelanată și ceramică cu încăperile din casă , unde pentru funcția specifică, performanțele tehnice de rezistență și durabilitate primează: baia, bucătăria, spațiile exterioare. Cu toate acestea, evoluția estetică și decorativă a acestor materiale a condus astăzi la rezultate de o asemenea excelență, încât rolul lor de soluții pentru design interior și arhitectură a fost reconsiderat.

Să luăm un exemplu concret și să ne îndreptăm practic către dormitorul uneia dintre casele noastre. Cu spatele la ușă, îmbrățișăm cu ochii tot ce se află în fața noastră: o fereastră din care se filtrează lumina naturală,  pătura preferată abandonată pe o parte a patului, pernele care, în fiecare cută, spun plăcerea odihnei unei nopți . Într-un cuvânt – sau mai bine zis trei – toate acestea pot fi rezumatul căldurei casei. Multe colecții Ragno își găsesc inspirația în aceeași frază cheie și dezvoltă propuneri pentru interioare care utilizează materiale precise și referințe emoționale în gresie porțelanată.

Dacă ideea noastră de dormitor este, de exemplu, mai degrabă ancorată la tradiție, gresie cu efect de lemn din Woodliving, Woodmania sau Woodsense o va putea traduce în suprafețe moderne cu referințe multiple: farmecul materialelor , variațiile cromatice, aluzia unei lumi naturale îndepărtate și necontaminate. Mozaicurile colecției Boom, decorul realizat manual de Contrasti și hexagonele Rewind pot răspunde nevoii de a caracteriza aceleași focare cu o dispoziție și mai decorativă. Combinate cu o pardoseală din plăci mari din gresie cu efect de beton alese în același ton de culoare și într-o textură cu o aromă vag retro, acestea conferă dormitorului un nou farmec, care poate fi subliniat prin alegerea unui amestec de mobilier vintage. Este ocazia perfectă de a îndepărta praful acelui sifonier vechi al bunicii care zace în pod și așteaptă să ducă o viață nouă. La nivel senzorial, un spațiu nocturn studiat în acest mod poate lua valori emoționale și mai relevante dacă plăcile ceramice acționează la atingere, precum și la vedere. Și ce este un efect concret îmbogățit cu calități tactile dacă nu o rășină? Atingerea moale și cerată a materialului original este reinterpretată de Ragno cu două colecții care promit dragostea la prima vedere: Resina, propusă în dimensiunea mare 40×120, și Patina, care alternează tonuri neutre cu accente contemporane, cu Marsala și Petrolio în frunte. Dacă nevoia de culoare este și mai presantă, iată noua colecție Mélange și modelul său de 10×10 cm . Strălucirea smalțului său îl face instrumentul perfect pentru a construi o tăblie realizată dintr-un simplu pătrat decupat pe perete sau, chiar, prin acoperirea unui volum tridimensional dotat cu nișe și rafturi pentru a înlocui noptiere

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.