prima

Pereti si pardoseli din gresie portelanata made in FLORIM

prima

Indicii de istorie a ceramicii Italia a dat foarte mult sectorului ceramicii, atât în ​​faza de creație artistică, cât și în procesele industriale. Tehnicile de producție ,  împreună cu abilitățile expresive ale arhitecților, designerilor și artiștilor – au constituit și reprezintă în continuare pietrele de temelie care caracterizează producția de gresie porțelanată Made in Italy ca fiind una dintre cele mai bune din lume.  Marile nume ale arhitecturii și designului secolului al XX-lea – inclusiv Gio Ponti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Enzo Mari, Alessandro Mendini, Mimmo Rotella, Achille și Piergiacomo Castiglioni – sunt aceleași care au făcut istoria ceramicii italiene după al doilea Război Mondial și care a interpretat materialul ca un obiect de design. Scopul lor a fost de a îmbunătăți calitatea vieții, inclusiv prin suprafețe și blaturi ceramice.

Gresie portelanata: caracteristici si compozitie

Din ce material este gresia portelanata? Pentru a răspunde la această întrebare am putea împrumuta principiul lui Lavoisier care a decretat începutul chimiei moderne: „Nimic nu este creat, nimic nu este distrus, totul este transformat”. Gresia portelanata este de fapt un material derivat din ansamblul pieselor naturale tocate fin si amestecate intre ele pana se ajunge la o masa omogena care, printr-un proces de ardere la temperaturi foarte ridicate (1200-1250°), este vitrificata: de unde si denumirea de “gresie” Ceramica obtinuta este compacta, neporoasa si complet impermeabila. Acesta este motivul pentru utilizarea sa pe scară largă în domeniul arhitecturii.

Gresie portelanata: montaj

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale gresie portelanata este, fara indoiala, usurinta in instalare. De fapt, gresie poate veni sub forma mai multor interpretări ale materialelor, păstrând în același timp aceleași caracteristici tehnice: aceasta înseamnă a putea așeza gresie cu efect de lemn și cu efect de marmură, de exemplu, pe două suprafețe adiacente, fără a fi nevoie să creați șape de fundal diferite.  Grosimea de doar câțiva milimetri îl face și un material ușor, facilitând transportul și instalarea ulterioară. Diferitele formate disponibile vă permit să vă adaptați la spații de diferite dimensiuni, atât interne cât și externe, atât orizontale, cât și verticale. În plus, datorită elementelor distanțiere, este posibil să alegeți detaliile instalării: unul mai presus de toate, dimensiunea îmbinărilor.

Gresia  portelanata comparativ cu materiale naturale.

Gresia portelanata se prezinta astazi sub forma diverselor reinterpretari ale materialelor naturale precum marmura, piatra, lemnul etc. Cu toate acestea, performanța materialelor naturale nu este întotdeauna capabilă să răspundă nevoilor vieții contemporane. Gresia portelanata, spre deosebire de alte materiale naturale precum marmura, piatra sau lemnul, are caracteristici tehnice mult superioare care ii permit sa fie folosita in toate zonele proiectului; în plus, reprezintă o alegere durabilă și conștientă. Rezistenta la schimbari bruste de temperatura si cicluri de inghet-dezghet permite aplicarea atat in interior cat si in exterior, temperatura ridicata cu care se arde ceramica si vitrificarea in consecinta fac ca porozitatea si gradul de absorbtie sa fie aproape absente. Unele dintre celelalte caracteristici de care beneficiază gresia sunt curățarea, inalterabilitatea în timp și rezistența la pete.

Finisaje, texturi și modele in gresie porțelanată. Asemeni unui cameleon care își adaptează haina la stimulările exterioare, la fel și ceramica se prezintă cu o gamă vastă de variații grafice și estetice. Bogăția naturii cu esențele sale de marmură, piatră, alabastru, onix și lemn este interpretată pe placa de gresie, umplând golurile inerente materialului natural, precum imperfecțiunile și caracteristicile fizice, nu întotdeauna potrivite pentru utilizare continuă în domeniul arhitectural. În același mod, finisajele unei suprafețe sunt reproduse și pe o placă: efectul strălucitor al unei marmure amintește de șlefuirea și ceruirea manuală a acesteia. Totuși, procesul de decorare digitală și finisare a gresiei depășește materialele naturale și deschide o imaginație în lumea industrială: metale și oțeluri Corten, ciment și plăci de ciment, rășini neutre sunt astfel interpretate. Prin urmare, devine interesant să stabilim un dialog între diferitele estetice, de exemplu combinând efectele lemnului cu efectele metalice, sau onixul cu rășini.

Ceramica Florim este creată pentru a acoperi spații de calitate și pentru a oferi o experiență de design la 360°. În expresia de design de lux este posibil să găsim o vastă ofertă de marmură prețioasă, unde finisajele strălucitoare sporesc profunzimea suprafețelor și alte inspirații luxoase.

filatti
I filati
https://www.florim.com/it/luxury-design/collezione/i-filati/#panoramica

Produsele Creative Design vă permit să creați medii elegante în căutarea creativității, sau altele mai neutre in culori care amintesc de tonurile calde ale pământului.

onix
Onyx&more
https://www.florim.com/it/creative-design/collezione/onyxmore/#panoramica

În 2016, Florim a relansat un brand care a făcut istoria ceramicii italiene: Cedit – Ceramiche d’Italia. Identificarea artiștilor, designerilor și arhitecților contemporani și prezentând colecții unice cu culori surprinzătoare.

policroma
Policroma by Cristina Celestino, collezione di CEDIT – Ceramiche d’Italia
https://www.florim.com/it/cedit/collezione/policroma/#panoramica

Expresia designului arhitectural este sinonimă cu stilul rațional inspirat de culori naturale și potrivite pentru proiecte de anvergură atât în ​​interior, cât și în exterior.

bw
B&W_Marble
https://www.florim.com/it/architectural-design/collezione/bw_marble/

Expresia designului contemporan răspunde dorinței de prospețime și versatilitate.

rock
Rock Salt
https://www.florim.com/it/contemporary-design/collezione/rock-salt/#panoramica

Pentru anumite părți ale casei există și piatra Florim, o linie special concepută cu diferite grosimi, pentru blaturi precum blatul bucătăriei și elementele acestuia, precum și chiuvete, părți din zona de baie precum și uși și elemente de mobilier.

blat
Marble di FLORIM stone
https://www.florim.com/it/florimstone/collezione/marble/#panoramica

Design

Florim, mai ales datorită disponibilității formatelor mari (care ajung la 160×320 cm), oferă o sursă modernă de obținere a materialelor de construcție. De exemplu, gresia este ideală pentru instalarea în aer liber, unde schimbările bruște de temperatură și agenții atmosferici sunt dușmani amari pentru întreținere în timp. Fata de marmura sau lemn, gresia portelanata nu isi schimba culoarea in timp si nu necesita intretinere regulata, care pentru un material natural ar fi in schimb foarte frecventa. Reducerea rosturilor este o temă care vă permite să aveți suprafețe continue pe fațadă sau să subliniați vastitatea unui spațiu public. Plăcile destinate spațiilor publice sau ale drumului pot fi disponibile cu o grosime dublă față de cea standard, astfel încât să reziste la încărcături și trafic. Gresie, in variantele cu suprafata antiderapante, se adapteaza bine si spatiilor exterioare precum veranda sau piscina. Ușurința instalării este cu siguranță o altă caracteristică care face ca utilizarea sa în exterior să fie apreciată. Placile de gresie cu grosimea de 20 mm pot fi puse de fapt pe diverse suprafete existente, fara obligatia de a crea un substrat. Pe langa instalatia clasica cu lipici pe sapa, este posibila amplasarea placilor direct pe iarba, pietris si nisip, facilitand de asemenea flexibilitatea unui spatiu si eventuala indepartare si relocare in alta parte. În cazul în care este nevoie de o pardoseală înălțată, sunt disponibile suporturi rigide și reglabile pe care să se așeze plăcile.

piscine
https://www.florim.com/it/architectural-design/collezione/walks-1-0/#panoramica

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *