studioceramica-design-lux-placiceramice.jpg

Rolul unui proiectant designer de interior!

Un proiectant designer de interior este o figură creativă care se ocupă cu proiectarea și dezvoltarea spațiilor interioare. Lucrarea sa provine din dorința de a crea un anumit tip de experiență pentru oamenii care vor percepe spațiul pe care l-a proiectat. De asemenea, un proiectant designer de interior se ocupă de găsirea nuanțelor și materialelor potrivite proiectului dumneavoastră.

Proiectant designer de interior. Un proiectant designer de interior bun anticipează nevoile oamenilor și reușește, prin spațiile pe care le creează, să emoționeze, ascultă nevoile și dorințele clienților săi și apoi îi interpretează în felul său de a dezvolta case, dar nu numai: restaurante, magazine, birouri, hoteluri, infrastructuri publice sunt alte exemple de spații cu care se ocupă un designer de interior.

Proiectarea . Deși un proiectant designer de interior nu este un arhitect, el poate totuși lucra la proiectarea unei case întregi și susținut de abilitățile potrivite, se poate ocupa de lucrările structurale. Proiectantul  designer de interior este adesea confundat cu designerul de interior: diferența dintre cei doi este că primul trebuie să fie capabil să dezvolte și să aplice soluții creative și să aibă cunoștințele tehnice pentru diferitele opțiuni și spații pe care le proiectează. Designer ul de interior se limiteaza doar la aspectul estetic al unui spațiu interior, de exemplu alegerea obiectelor, culorile pereților sau a picturilor.

Exploatarea spațiilor. O altă abilitate importantă pe care o are proiectant designerul de interior este să știe să profite la maximum de spații. În timpul proiectării unei case, un proiectant designer de interior ia decizii de proiectare al căror scop este să utilizeze cât mai bine suprafața pătrată a unui spațiu și, prin urmare, să ofere clientului soluția ideală, în special în spații mici.

Tehnologie. Rolul proiectantului designer de interior evoluează foarte mult în domenii precum tehnologia și sustenabilitatea. La fel ca în toate domeniile legate de proiectare, posibilitatea de a proiecta luând în considerare sustenabilitatea planetei devine din ce în ce mai mult un aspect central al procesului de proiectare. Designerii încearcă să utilizeze materiale eco-durabile și să sprijine întreprinderile și meșterii locali. Pe de altă parte, tehnologia schimbă modul în care lucrează și își prezintă proiectele un designer de interior. Odată cu dezvoltarea constantă a programelor de redare 3D care devin din ce în ce mai foto-realiste, designerul de interior este acum capabil să prezinte clientului său o imagine care să reprezinte perfect mult dorita casă viitoare.

Vrei și tu , un proiectant designer de interior personal care să te ajute cu casa ta? Te vom ajuta să găsiți cea mai bună soluție!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.