7

O reședință veche din inima Provence , combină în spațiile sale referința sofisticată la trecut in confortul și luminozitatea designului modern.

Provence o regiune străveche franceză, este întâlnită de-a lungul drumurilor și dealurilor din sud-estul Frantei, privind prin livezile de măslini vechi de secole și întinderile nemărginite de lavandă. Un refugiu retras și tăcut, care dezvăluie un trecut plin de experiență, nu putea găsi un pământ mai bun decât acesta pentru a prinde rădăcini. Timpul pare să se fi oprit aici. Perdelele ușoare mișcate de vânt mângâie podelele pe care pașii se deplasează de la interiorul primitor și luminos la grădina confortabilă și însorită, concepută ca o prelungire naturală a casei spre exterior.

3

Puțin mobilier de familie,  tapițerii moi îmbrăcate în țesături naturale și o colecție bogată de obiecte de design, capabile să traducă imaginea și concretețea locului din trecut în prezent. Spatiul casei, in perfect echilibru si armonie , poate fi perceput din colt in colt ca un ansamblu de mici decoruri, care incadreaza si pun in valoare zonele vietii de zi cu zi.

4

Textura care desenează învelișul pereților și pardoselilor,  dezlănțuie un joc ușor de lumini și umbre , dezvăluind  inspirația unui material cu o natură intimă și profundă: betonul. M-am inspirat din acest material gresia portelanata din colectia Stratford de la Ragno folosita pe scara larga in aceasta locuinta, atat in continuitate cromatica intre spatiile domestice cat si in contrast pentru solutii decorative cu o puternica personalitate.

5

Pe podeaua din sufragerie si in livingul mare gasim Stratford White ,dimensiuni mari 120×120, o solutie minimala si in acelasi timp rafinata care confera o mare luminozitate incaperilor. Notă de accent pe peretele șemineului, decorat în întregime cu mozaicul Stratford de 30×30 cm.

2

In dormitorul matrimonial, un drapaj  pretios , imbogateste capul patului cu utilizarea panoului Prive White 120×120 cu texturi florale , in combinatie cu materialul de fond , tot din gresie, in nuante de albastru Stratford , perfect coordonat cu textilele  si mobilierul . Pe podea, lamelele lungi din gresie cu efect de lemn din colectia WOODSENSE,  alese in culoarea Brown, dau caldura si armonie mediului inconjurator.

6

In sfarsit, la exterior s-a ales din colectia Stratford 60x120cm in varianta structurata si in culoarea White pentru terasă si cea extra-groasa, de 2 cm, in culoarea Clay pentru zona piscinei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.