interior-design-trends-project.jpg

Proiectarea unei băi mici: trucurile pentru a o face să pară mai mare.

Proiectarea unei băi mici: trucurile pentru a o face să pară mai mare. In plus față de recuperarea centimetrilor prețioși din nișe și adâncituri, este posibilă îmbunătățirea acestuia începând cu placarile ceramicei. Potrivit unor designeri, nu există spațiu prea mic pentru a face loc unei băi. Decupând cu înțelepciune centimetrii din planul de apartament al unui apartament, este posibil să găsiți o locație pentru fiecare echipament sanitar, respectând chiar distanțele minime utile pentru a le utiliza în confort și siguranță completă.

Trucul este să gândești în afara cutiei, exploatând nișe și adâncituri și transformând spații aparent inutilizabile în oportunități de design stimulative și inovatoare.

După ce am definit aspectul micului nostru regat al bunăstării, trebuie să ajungem la subiect: să găsim un fir estetic și stilistic capabil să îmbunătățească relațiile dintre diferitele elemente, lumina naturală și – un factor foarte important – contextul în care baia este inserată: un apartament modern de oraș, o casă de vacanță aerisită și luminoasă, o clădire unifamilială locuită de o familie numeroasă, organizată pentru a asigura funcționalitatea perfectă pentru toată lumea.

Materialele pentru pereți și podele, cum ar fi gresie porțelanată, pot fi organizate într-un moodboard de inspirație, care poate fi desenat pentru a identifica culorile și texturile care trebuie atribuite fiecărei suprafețe, în întregime sau într-o singură porțiune. Atunci când spațiul este foarte mic, este o bună practică să identificați un punct focal pe care să concentrați o culoare de accent sau un element decorativ caracteristic. Acest dispozitiv permite obținerea unui rezultat important: să direcționeze privirea celor care intră în baie în acel punct, făcându-i să „uite” dimensiunile reduse. Trucul funcționează și mai bine dacă suprafețele care nu sunt incluse în cadrul privilegiat sunt tratate in culori și materiale cu un caracter cromatic sau material destul de neutru, poate ales în continuitate cu celelalte spații din casă. Ragno, pentru a atinge acest obiectiv de îmbunătățire, oferă posibilități compoziționale infinite, care urmează să fie dezvoltate prin combinarea elementelor din gresie porțelanata sau ceramică cu o matrice de inspirație diferită: plăcile de ciment din colecția Contrasti, formatele mici perfect perfecte și culorile complete și actuale Look și Mélange, mozaicuri și decorațiuni tridimensionale din gresie cu efect de marmură Bistrot și efect de piatră Realstone Navigli și caracterul ușor nostalgic, cu nuanțe pastelate bogate în materie, din colecțiile de faianță ceramică Cocciopesto și Resina. Printre cele mai populare concentrări pentru crearea trucului „atrăgător” și extinderea percepțională a dimensiunilor unei băi mici, se află compartimentul de duș într-o nișă, întregul volum poate fi acoperit cu o culoare.  Un decor caracteristic sau texturat. Aceasta este urmată de porțiunea de perete ocupată de chiuvetă, în care plăcile de perete, accesoriile pentru baie, mobilierul și accesoriile pot contribui la determinarea unei scenografii reale, perfectă chiar dacă la scară mică. În cele din urmă, dacă doriți să dați pereților și tavanului un caracter neutru, este posibil să lucrați pe podea: un decor minutiu, repetat pe întreaga suprafață pentru a forma un covor, poate accentua elementele peretelui acționând prin contrast vizual.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.